Jarní sjezdy na Lužnici - Bechyně

Přidáno: 24.04.2019

Ve dnech 6. - 7.4.2019 jsme se zůčastnili jarních sjezdů na Lužnici - tradičního závodu v Bechyni. Jedná se o jediný sjezdový závod ve kterém mohou na start nastoupit i předžáci a okusit si tak atmosféru sjezdového závodu. Na start se postavili tito naši borci: Ondřej Sýkora, Lucas Cardoselli, Martin Pelikán, Martin Trefný, Vítek Kolman a Marek Seidl. V tomto závodě jsou vyhlášeni všichni startující předžáci (každý den jedou dva závody a pořadí je určeno součtem výsledků v každém dni). Naši mladí dopadli takto:

Jméno Sobota Neděle
Martin Trefný 1 1
Lucas Cardoselli 3 3
Martin Pelikán 4 6
Marek Seidl 5 5
Vítek Kolman 7 4
Ondřej Sýkora 8 8

Všichni si zaslouží pochvalu za odvedené výkony, samozřejmě Martin Trefný a Lucas Cardoselli ještě o něco větší.

Svůj první sjezdový závod absolovali Vojta Trefný a Dorotka Milotová. Nevedli si vůbec špatně. Dorotka v obou dnech zvítězila a Vojta byl v sobotu pátý a v neděli třetí. Bohužel jenom díky malému počtu startujících v jejich věkových kategoriích nebyli oficiálně vyhlášeni (Dorotka byla přiřazena k dorostenkám a užila si svoje první stupně vítězů). Závodu se zůčastnili také Jiří Trefný a Jan Dodal (ten startoval pouze v sobotu). Oba podali skvělé výkony a právem se ve svých věkových kategoriích prosadili na stupně vítězů.

Pár fotek z vyhlášení je v naší galerii.

Celkové výsledky závodů:

Celkově je možné hodnotit tuto akci jako velice povedenou, spali jsme v tělocvičně a všichni si to myslím velice užili. Děkuji také rodičům kteří pomohli s dopravou a organizací.

Stejného závodu ze zůčastníme i napodzim, věřím že ve větším počtu.
Michal Šťastný